A HÓNALJ IRRITÁCIÓJA: OKOK ÉS MEGELŐZÉS

Hidratált és táplált bőr

A hónalj irritációja gyakoribb probléma, mint gondolnánk. A mindennapi testápoláshoz használt bizonyos termékek reakciókat válthatnak ki a testünk legérzékenyebb területein, így a hónaljban is, ami kipirosodáshoz és viszketéshez vezethet, ha ezeket a területeket nem kezeljük és ápoljuk megfelelően. De mi okozza a hónalj irritációját?

Különlegesen érzékeny és finom, a napfény által kevésbé érintett területről lévén szó, a hónalj érzékenyebb a külső hatásokkal például a szőrtelenítéssel, vagy a ruházatunk okozta súrlódással szemben. A hónalj irritációjának és viszketésének másik fő oka a túlzott izzadás. A megfelelő dezodor kiválasztása általában segít ezeknek a problémáknak a megelőzésében, de milyen egyéb okok játszhatnak szerepet az irritált hónalj kialakulásában?

A hónalj irritációjának fő okai és megelőzése

Szőrtelenítés

A gyakori borotvahasználat súlyosan megsértheti a bőrt, ezért tanácsos a borotvát néhány használat után lecserélni, ügyelve arra, hogy hidratáló szalaggal ellátott borotvát válasszunk. A borotválkozást egyszerűsíti az is, ha nemcsak a tusfürdő kiválasztására ügyelünk, hanem a borotválkozást a zuhany alatt végezzük el, mivel a meleg víz megnyitja a pórusokat, és ezáltal megkönnyíti a szőrtelenítést.

A hónalj szőrtelenítéséhez használt gyanták ugyancsak elősegíthetik az irritáció kialakulását, ezért gyantázás után az érintett terület alapos hidratálást igényel.

Hiányos higiénia

A hónalj területének nem megfelelő higiéniája az irritációt és a kellemetlen szagokat okozó baktériumok elszaporodásához vezethet. Nagyon finom, áteresztő és napfénytől védett területről lévén szó, könnyebben fennállhatnak a viszketést és a hónalj savasságát okozó feltételek.

A hámlasztás és a megfelelő bőrápolás hiánya   

A hónalj bőrének a testünk többi részéhez hasonlóan lélegzésre, izzadásra és hidratálásra van szüksége, mivel a bőr többi részéhez hasonlóan hulladékot és elhalt bőrsejteket termel. Mindemellett ez a terület állandóan ki van téve a ruházat okozta súrlódásnak, ami fokozza a „túlérzékenységét”.

Ezért a bőrtípusunknak megfelelő krémekkel és termékekkel rendszeresen kell ápolnunk, lehetőleg éjszaka. Hogy miért? Az a tény, hogy a pihenés során a testünk kevesebb fizikai tevékenységet végez, elősegíti a szövetek fokozottabb regenerálódását.

Más termékek által okozott bőrgyulladás

Bizonyos parfümök vagy alkoholt tartalmazó dezodorok használata, valamint a számtalan internetes portálon a bőrhibák ellen „megoldásként” „javasolt” házi gyógymódok, például a citrom vagy a szódabikarbóna használata komoly irritációt vagy allergiát okozhat a hónalj területén.

Ebben az esetben rendkívül fontos a megfelelő dezodor kiválasztása

Hogyan kezeljük a hónalj irritációját?

Elsősorban a terület megfelelő hidratálása révén. Emellett a legtöbb esetben az irritáció gyorsan megszűnik a megfelelő személyi higiénának, a zuhanyozásnak és a bőrkímélő dezodorok használatának köszönhetően.

Ha azonban az irritáció vagy a kellemetlen szagok továbbra is fennállnak, akkor ezek a problémák más tüneteket is okozhatnak, amelyek megjelenése esetén tanácsos szakorvoshoz fordulni.

A hónalj egészségügyi problémákra is figyelmeztethet

A hónaljban nagyszámú verejtékmirigy található, és ahogy már korábban is említettük, ez a terület kedvez a kellemetlen szagokért felelős baktériumok elszaporodásának.

Bizonyos esetekben ezek a kellemetlen szagok hormonváltozásokkal kapcsolatos egészségügyi problémákra hívhatják fel a figyelmet, vagy a szervezet cukorfeldolgozási rendellenességei okozta cukorbetegség jele lehet.

Most, hogy egy kicsit többet tud a hónalj irritációjának lehetséges okairól és következményeiről, fedezze fel a Lactovit dezodorok választékát, amelyek szabadalmazott kapszulatechnológiája akkor lép célzottan működésbe, amikor a testének szüksége van rá (hőmérséklet-változás, magas páratartalom vagy a hónalj súrlódása esetén), így optimális hatékonyságot biztosít az izzadság és a kellemetlen szagok ellen.

Dezodoraink tejből nyert hatóanyagait tartalmazó, alkoholmentes összetétele akár 65%-kal csökkentheti az irritációt, ezáltal tökéletes egyensúlyt biztosít a hatékonyság és a bőrápolás között, hogy a hónalj bőre erőteljes és hidratált maradjon.