MI A KARBAMID ÉS MIRE VALÓ?

Száraz bőr

A karbamid egy természetes anyag, amely a testünk által a sejtek szintjén természetesen végzett metabolikus működés eredményeként jön létre.

A bőrünk felszíni rétegében található karbamid a testünk természetes hidratáló tényezőjének tekinthető. Fő funkciói az alábbiak:

  • A bőr hidratáltságának megőrzése
  • Bőrünk védelme és regenerálása

Bebizonyosodott, hogy fontos szerepet játszik a bőr regenerálásában és hidratálásában, különösen a száraz és a rendívül száraz bőr kezelésében.

Mire való a karbamid? 

A karbamid fontos szövetséges lehet a felhám sérüléseinek és problémáinak orvoslásában, és a bőrszárazság és a viszketés enyhítésére ajánlott.

A Lactourea a Lactovit száraz és rendkívül száraz bőr kezelésére szolgáló termékcsaládja. A termékek összetételei segítenek a bőr egészségének és hidratáltságának megőrzésében, és valóságos védőgátat hoznak létre, amely regenerálja a bőrt.

Milyen hatást gyakorol a karbamid a bőrre?

  • Szabályozza bőrünk nedvességtartalmát, ezért a természetes hidratálás elengedhetetlen tényezője.
  • A karbamid higroszkópos anyag, ami azt jelenti, hogy képes visszatartani a bőrünk külső rétegében található nedvességet.
  • A karbamid viszketésgátló tulajdonságokkal rendelkezik.
  • Keratolitikus hatása is van, ami azt jelenti, hogy magas koncentrációban szétszakítja az elhalt hámsejtek közötti kapcsolódást, ezáltal természetes módon hámlasztja a bőrt, segíti a hatóanyagok bejutását és fokozza azok hatékonyságát.

Érdekes tudnivalók a karbamidról:

  • A karbamidot 1773-ben Hillaire Rouelle vegyész fedezte fel.
  • Az egészséges bőr körülbelül 28 mikrogramm karbamidot tartalmaz négyzetcentiméterenként.

Természetes hidratáló tényezők

A természetes hidratáló tényezők (Natural Hydrating Factors, NHF) a bőrünkben természetesen jelenlévő anyagok, amelyek vízmegkötő és vízvisszatartó képességüknek köszönhetően segítenek a bőr hidratáltságának megőrzésében és a bőr védelmében. A természetes hidratáló tényezők közül a két legfontosabb vegyület a karbamid és a tejsav. Ezeknek az összetevőknek az együttes hatása segít védeni a bőrünket és megelőzni annak szárazságát és érdességét.

Melyik Lactovit termékek tartalmaznak karbamidot?

A száraz és a rendkívül száraz bőr által igényelt ultra hidratáló hatás eléréséhez a tökéletes megoldást a Lactovit Lactourea termékcsaládja kínálja a benne található Lactourea-nak köszönhetően, amely egy egyedi tejsavból és tiszta karbamidból álló komplex.

A karbamid természetes hidratáló anyagként megköti a nedvességet, ezáltal intenzíven hidratál, ezért a bőrgyógyászok a legszárazabb bőrtípusok ápolására ajánlják. A tejsav fokozza a bőr hidratáltságát, mivel védőgátat hoz létre a vízhiányos állapot elkerülésére. Az ultra hidratáló hatású összetevők kombinációja a felhám mélyebb rétegeiben hatva regenerálja, védi és mélyen hidratálja a bőrt, ezáltal épen és fiatalon tartja azt.

Ha Ön is bőrszárazságtól szenved, próbálja ki a Lactovit Lactourea termékcsaládját, amely a bőre mindennapi ápolására kifejlesztett legkiválóbb minőségű termékeket tartalmazza.