TUDJA MEG, MI A TEENDŐ AZ EGÉSZ CSALÁD SZEMÉLYI HIGIÉNIÁJA ÉRDEKÉBEN

Hidratált és táplált bőr

A testápolás napjainkban a vírusfertőzések megelőzését lehetővé tévő három legfontosabb pillér egyike, a közösségi távolságtartás és a felületek tisztítása és fertőtlenítése mellett.

Amint arról a hatóságok is tájékoztattak bennünket, elengedhetetlen, hogy otthon maradjunk, de még így is hangsúlyt kell fektetnünk a testápolásra. Alapvető védelmi intézkedés ez, amennyiben másokkal élünk együtt, vagy ha el kell járnunk dolgozni vagy vásárolni.

A továbbiakban hatékony tippeket ismertetünk saját és a család legfiatalabb tagjainak testápolására vonatkozóan.

Személyi higiénia: mi az és miért olyan fontos

A személyi higiénia olyan intézkedések és óvintézkedések összessége, amelyekre a betegségek és vírusok terjedésének megelőzése érdekében van szükség, de amelyek a saját egészségünk és megjelenésünk szempontjából is fontosak.

A személyi higiénia ápolásának előnyei

  • Megelőzi a betegségeket.
  • Növeli az önbizalmat és segíti a pozitív hozzáállást, mivel ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, másokkal is jobb kapcsolatot tudunk kialakítani. A testápolás, például a bőrhidratálás napirendünkbe való bevezetésével egészségesebbnek érezhetjük magunkat, amellett, hogy ezáltal kikapcsolódhatunk és a közérzetünk és kellemesebb lesz.
  • Az egészséges bőr megőrzése ma azért ajánlott, hogy a bőrünk a jövőben is erőteljes és fiatal maradjon. A bőrápolás segít megelőzni a jövőbeni rendellenességeket, többek között a bőrszárazságot, a bőrérzékenységet, a viszketést és a bőrirritációt.

Tanácsok a megfelelő testápoláshoz, bőrápoláshoz és hidratáláshoz

A megfelelő testápolás érdekében fontos a rendszeres tisztálkodás és hidratálás, és ezek alapos és mély elvégzése.

Gyakran olyan termékeket használunk, amelyek állandó és hosszú távú használat esetén károkat okozhatnak a bőrben. Az agresszív vagy irritáló hatóanyagokat tartalmazó szappanok vékonyíthatják a bőrünk lipidrétegét.
Ezért ajánljuk a Lactovit tusfürdők használatát, amelyek összetétele a tej legkiválóbb hatóanyagainak köszönhetően szakszerűen ápolja és erősíti a bőrt.

Zuhanyozás után rendkívül fontos, hogy az egész testünket alaposan szárazra töröljük, különös tekintettel a hajlatokra (például a fülek mögötti és a lábujjak közötti területre).
A bőr teljesebb táplálása érdekében a Lactovit azt tanácsolja, hogy fürdés után testápoló tejet is használjunk. A bőr ettől azonnal puha és selymes lesz.

Végül pedig használhatunk dezodort a Lactovit széles kínálatából, hogy hosszabb ideig tisztának és ápoltnak érezzük magunkat.

A gyermekek higiéniája és testápolása:

A gyermekek testápolásának fontosságával mindannyian tisztában vagyunk. A Lactovit szeretne segíteni abban, hogy Ön is megismerje az ahhoz szükséges lépéseket, hogy gyermekei bőre mindig egészséges legyen.

1. Megfelelő kézmosás és tisztálkodás

Nagyon fontos, hogy megtanítsuk a gyermekeket a megfelelő kézmosásra, és az egész kezük és testük beszappanozására. Mindenképpen meg kell tanítanunk nekik a Fogyasztók és felhasználók szervezete iránymutatásainak megfelelő kézmosást.

2. Az önálló zuhanyozás elsajátítása

Valószínűleg még túl fiatalok ahhoz, hogy segítség nélkül, egyedül zuhanyozzanak, de fontos, hogy védjük őket, és megtanítsuk nekik tisztán tartani a testüket. Használja ki ezt az otthon töltött időt, és tanítsa meg nekik, hogy a tisztálkodás valójában mulatságos: tegyen be zenét, fújjanak szappanbuborékot és használja a Lactovit 2 az 1-ben Sport termékét, amely egyszerre tusfürdőként és samponként is használható, hogy ezáltal is könnyebb dolguk legyen.

3. Mindenkinek saját törülköző

A lezárás alatt a személyi higiénia fenntartása érdekében nem szabad közösen használnunk a törülközőket, mert ezáltal nagy valószínűséggel átvisszük a vírust a törülközőt utánunk használó személyre. Ezért a lezárás alatt gyermekeinknek és nekünk is kizárólag a saját törülközőnket kell használnunk.

4. A bőr mély hidratálása

Táplálással elkerülhető a bőr kipirosodása, a viszketés és a bőrérzékenység, bőrünk pedig egészséges marad. Az egész család optimális testápolásához a Lactovit tusfürdők és testápolók használatát javasoljuk.

Most már tudjuk, milyen előnyei vannak a megfelelő személyi higiéniának, és mit kell megtanulnunk mind nekünk, mind a gyermekeinknek a hatékony és mindenre kitérő testápolás érdekében.